5 heerlijke lente gerechten voor het hele gezin

Hallo allemaal!

Ook al is de lente nu nog even ver te zoeken, is het een prachtig seizoen om te genieten van heerlijke, verse gerechten met de hele familie. Voor gezinnen met jonge kinderen tot 12 jaar zijn makkelijke en smaakvolle maaltijden essentieel. Hier zijn 5 lente gerechten die perfect zijn voor gezellige familiemaaltijden:

1. Gevulde paprika's met gehakt en rijst

Een kleurrijk en voedzaam gerecht dat kinderen vaak heerlijk vinden. Paprika's gevuld met een mix van gehakt, rijst, groenten en kruiden, gebakken tot perfectie.

2. Pasta primavera

Een heerlijke pasta boordevol lentegroenten zoals broccoli, erwten, wortelen en cherrytomaten. Licht gekruid en gemengd met een romige saus, perfect voor een vrolijke familiediner.

3. Kip-avocadosalade wraps

Lichte en frisse wraps gevuld met gegrilde kip, romige avocado, sla, tomaat en een vleugje limoensap. Een eenvoudige en smakelijke maaltijd die iedereen lekker vindt.

4. Gegrilde groenten met couscous

Een gezonde en kleurrijke optie voor een lentebarbecue. Gegrilde groenten zoals courgette, paprika, aubergine en champignons, geserveerd met gekruide couscous en een lekekre yoghurt dip. Een smaakvolle en voedzame maaltijd voor het hele gezin.

5. Fruitige yoghurt parfait

Een verrukkelijk dessert of gezonde snack voor na het avondeten. Laagjes van verse vruchten zoals aardbeien, bosbessen en stukjes perzik, afgewisseld met Griekse yoghurt en een topping van granola. Een zoete traktatie die zowel heerlijk als voedzaam is.

Met deze 5 heerlijke lente gerechten haal je de lente in huis, en laat het buiten dan maar lekker waaien en regenen!

Eet smakelijk!

Groet Joost en Natasja

 


 

© 2021 - 2024 SolKitchen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel